lauantai 26. marraskuuta 2011

Uusien Liquitex Ink ! akryyli musteiden testausta

Sain viime viikolla käsiini uusia Liquitex Ink ! akryyli muste värejä ja tarkoitus oli koittaa miten ne toimivat ja tehdä pieni yhteenveto kyseisistä aineista. Itse kokeilin niitä kynäruisku maalauksessa, mutta ne toimivat myös monissa muissa töissä ; sivellin, leimasin, sabluuna, kangasmaalaus ym. tekniikoissa.
Aikaisempaa kokemusta tällä muste värillä maalaamisesta ei itsellä ole, vaan olen käyttänyt vesiohenteisia automaaleja (PPG, Spies Hecker).
Hain tietoa netistä osoitteesta http://www.liquitex.com/Ink/


Päätin kokeilla värejä satula jakkaran istuin osaan, halusin testata mitenkä värit pysyvät nahassa ja mitenkä ne levittyvät.

Tutkittuani netissä hetken aikaa, ryhdyin valmistelemaan studiotani maalaus kuntoon. Välineet pöydälle esiin, ruiskun pesu, suojaus ja jakkaran käsittely ennen maalausta.


Kuvassa Iwata Custom Micron CM-C Plus






Pyyhin jakkaran aluksi vesiohenteella muutamaan kertaan, sillä käytössäni ei ollut rasvanpesu ainetta. Tämän jälkeen pölyrätillä läpi koko istuin osa, sitten ei muuta kuin valkoisella Liquitex Ink ! Titanium White musteella hahmottelemaan kuvaa :)



Alkuun mietin, että mitäköhän tästä tulee kun muste näytti niin kovin ohuelta ja ajattelin sen vain liukuvan ja leviävän maalattavalla alueella.
Mutta hetkessä siihen tottui, kun vaan muisti laittaa pienemmällä paineella vähemmän väriä kuin aikaisemmin.
Ihme kyllä nää musteet peitti ylättävän hyvin, eikä tarvinnu paljoo kuluttaa värejä.
Ja yllättävän vähän tuli myös ns. ylimääräistä sumua kuvan ympärille siinä kun maalaili.





Seuraavaksi lisäilin muita värejä. Tässä sarjassa mikä mulla kokeilussa on 6 eri sävyä, mitkä näkyivätkin jo ylempänä olevissa kuvissa.
Värien peittävyys toimi myös muissa sävyissä, niin keltaisessa, punaisessa kuin valkoisessakin. Mustasta puhumattakaan :)



Aikaa meni tän työn tekemiseen 2,5 tuntia, mikä on mun mittakaavassa aika vähän. Juurikin värien peittävyys nopeutti tosi paljon :)

Ainoo asia mikä ehkä hieman häiritse, oli juuri se maalin juoksevuus. Voisi olla hieman paksumpaa ja ohenteella saa sitten mielensä mukaan sopivaksi.
Mutta ehdottomasti aion tehdä enemmänki töitä näillä musteilla, mielenkiinnolla odotan ensi viikolla asiakastyönä tehtävää nahkarotsia !





Kiitos !
-Taru

1 kommentti:

  1. Hienoa, ehdit näin nopeasti testaamaan! Näyttää hyvältä tuo kuvakin.

    VastaaPoista