torstai 24. marraskuuta 2011

Kynäruisku kurssia Pirkanmaan ammattiopistossa !

Tänään startattiin kl 7.30 kohti Pirkanmaan ammattiopistoa Jari Välkkysen kanssa. Matka taittui leppoisasti sateisesta ja pimeästä aamusta huolimatta.
Pääsin mukaan opettamaan heidän automaalari/korikorjaaja ykkösluokan oppilaita kynäruisku maalauksessa.
Tarkoituksena oli harjoitella true flamesien maalausta, johon oppilaat käyttivät eilen (ke 23.11) tekemiään sablunoita.
Jari oli myös eilen PIRKOssa ja pitänyt jo kynäruisku teoriat, joten tänään kaikki pääsivät itse tekemisen meininkiin mukaan. Ruiskuja oli rajallinen määrä ja porukka jaettiin kolmen hengen ryhmiin, jossa kaikki saivat vuorollaan tehdä omaa harjoitus työtään.
Kaikki pääsivät samantien hommaan kiinni. Porukalla oli rento, innokas fiilis ja oppimisen halu kaikilla tosi korkeella. Oli itseasiassa mukava kerrankin opettaa muita, nyt kun on itse ollut aika paljon toisten opissa..
Jari hoiti lähinnä puhumisen ja teoria puolen, itse näytin mallia oppilaille. Siinä joutui itekkin harjotteleen ja vähän jännittään samalla, kun joutui Välkkysen höpötyksen perusteella näyttään mallia siitä, mitä tehdään seuraavaksi ja mitä maalia laitetaan minnekkäkin väliin :)
Mutta hyvin ne opit luultavasti meni perille !
Kuvassa ylhäällä Jarin eilinen mallityö oppilaille, alhaalla ensimmäinen kuva Jarin tekemä ja muut minun kokeiluja. Liekit aloitettiin valkoisella vesiohenteisella PPG:n värimassalla ja sabluunoilla, jonka jälkeen häivyttämällä aina reunoilta keskelle käyttäen magentaa, punaista ja kirkasta oranssia. Tausta liekit valmiina, jonka jälkeen "etualalle" uudestaan valkoisella pääliekki, sekä reippaat valokohdat.
Siinä joutuikin jo vähän miettimään, mihinkä päin liekki lähtee ja kuinka paljon päällekkäisiä lieskoja maalataan, jotta lopputulos pysyy mahdollisimman elävänä.
Lopuksi valkoisen päälle häivytettiin keltaista, jolla kuvio saatiin eloon.
Kuulostaa helpolta ja yksinkertaiselta, mutta eipä se sitä ollutkaan.. Vaikka näitä kynäruisku töitä on jo jonkunverran tullut tehtyä, niin tää oli ihan uutta minulle. Samalta viivalta lähdin muiden opiskelijoiden kanssa. Ei vaan mun järki oo aikasemmin käsittäny miten näitäkin saa aikaseksi.
Harjottelua, harjottelua :)
 Sillä välin kun odoteltiin, että kaikki saivat eri työvaiheet tehtyä, Jari piti myös marmoroinnista teoriaa ja näytti kyseisen tekniikan siitä kiinnostuneille oppilaille. Eli koko ajan oli erilaista toimintaa, ettei aika käynyt pitkäksi.
Oppilaat olivat myös kiinnostuneita tästä perus automaalaus duunista, kyselivät paljon ja oli mukava kertoo omastakin työelämästä ja mitä kaikkee on tullu tehtyä :)

Päivästä jäi mukava fiilis itelle ja toivon mukaan kaikille muillekin mukana olleille, iso kiitos Jarille että otti mut menoon mukaan, kokemus tämäkin ! Ja suurkiitos PIRKOn väellä, että saatiin tulla :)
Ens viikolla sit jatkuu taas aikuiskoulutuksen merkeissä Tavastian halli tiloissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti